Thursday 1 January 2015

ESP ( Soy Protein Isolate Powder )

Perbezaan Shaklee

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protin berasaskan kacang soya. Hakikatnya ,pengasingan protin yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an.Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprenhensif serta memiliki kualiti protin yang tinggi yang pernah dihasilkan.Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi 'Non GMO' ( Non- Geneically Modified Organism ) yang mana ia diproses pada kadar suhu rendah. Tambahan pula,setiap 850g ( satu tin Energizing Soy protein ) dihasilkan daripada 30kg kacan soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.Sangat sesuai untuk semua peringkat umur -tua dan muda. Manakala,kandungan Indeks Glisemik ( G.I ) yang rendah iaitu 39,menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kecing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging,4 kali ganda telur,12 kali ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

glisemik rendah kedai keluarga sihat

Tahukah Anda?
Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik ( G.I ) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan komia yang digunakan dalam pemprosesan.Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Manfaat Utama :
  • Awet muda - Asid Amino penting untuk membina otot,kuku,rambut,darah,organ,kulit gland dan lain-lain.Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Baik Untuk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones,fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol,mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  • Baik Untuk Prostat - Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser.Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus,ovari,menopouse dan pembesaran prostat.
  • Kulit Remaja - Meransang pembentukan semula kulit dan otot,mengurangkan kedutan,agen,anti-penuaan,mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot,percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun,maka ia baik untuk kekal bertenaga,mencegah migrain,imsonia dan tekanan.
  • Membaiki Pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur,membaiki masalah pigmentasi ,kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki Memori - Meningkatkan kualiti memori,vitaliti,dorongan seksual dan ransangan.
Kepentingan Protin :-
Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia.Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka,setiap organ kita memerlukan protin. Kekurangan protin menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit,masalah lebihan air yang tinggi dalam badan,kehilangan kepejalan otot,perubahan warna rambut,bantut pertumbuhan,masalah penghadaman,masalah penghasilan darah dan hormon,dan akhirnya  boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

Apa Itu Asid Amino?
Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan mengahsilkan jenis protin yang berbeza mengikut kepada keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber makanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program ( IPP ). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik,daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.



Segala testimoni/ penulisan dalam blog ini adalah perkongsian ,bukan bertujuan mencegah atau merawat ,mendiagnose atau menyembuh semua penyakit.Pembaca yang mengalami isu kesihatan digalakkan untuk mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.




Call/whatsapp 0197051983
Email :kedaikeluargasihat@gmail.com
Add fb saya http://facebook.com/entans1untuk berchatting secara langsung dengan saya
Klik LIKE di fanpage saya http://facebook.com/kedaikeluargasihat untuk mendapat DISKAUN HEBAT dan INFO PERCUMA
konsultasi percuma untuk customer saya sahaja ya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...